Verča píše:Ahoj Ivo, našla jsem![]()
FL jak a proc nalestit drez
Tohle je vase prvni domaci povinnost. Mnohe z vas nechapou, proc by tohle melo byt dulezite a proc byste tohle mely delat,kdyz je v dome tolik jine prace.
Je to jednoduche - vyloudi to usmev na vasi tvari! Az rano vstanete, privita vas cisty drez a vy se usmejete. Nebudu u toho moct byt a obejmout vas za to, ale ja vim, jake to je, videt svou tvar odrazet se v nalestenem drezu. Je to muj darek, ktery ode mne dostanete kazde rano. I kdyz tam nebudu moct rano byt, abych vas poklepala uznale po ramenou, musite vedet, ze jsem na vas pysna!
a jak na to?
vyndame vsechno ze drezu
napustime hodne horku vodu az po okraj, pridame hrnek belidla (treba domestos, co se lije do zachodu), nechame hodinu pusobit
domacimi klestemi, vidlickou nebo necim vytahneme spunt, jestli budeme muset namocit ruce, vezmeme si rukavice a predtim cast vody hrnkem odeberem, aby nam to nepreteklo. Dame pozor, abychom si nepostrikaly saty.
oplachneme a vydrhneme saponem nebo jednou sodou
kartackem na zuby nebo necim spicatym vycistime okraj drezu a ryhu mezi drem a stolem
vydrhneme odpad a prepad
oplachnout a nalestit okenou nebo necim takovym
jestli se vam to porad nezda, pouzijte vosk na lesteni aut
pokazde, kdyz opoustite drez, utrete kapky uterkou (ja si tu svou pripravuju kazdy vecer jako soucast vecerni rutiny)
kdyz to budete dodrzovat, uz nikdy nemusite pouzit belidlo a znovu se s tim drhnout.
jestli se vam drez jeste nelibi, zkuste po te okene pouzit trochu citronoveho nebo olivoveho oleje. Jen trosku na hadrik.
nemichejte jednotlive pripravky, mohly byste se dockat zajimavych chemickych reakci. Po kazdem kroku drez oplachnete.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník